Упражнения за възстановяване на линията

 

Искате да свалите тегло, но не знаете какво упражнение е за Вас? Физическата активност ни помага да изгорим калории, да направим мускули, да спомогнем за нашето физическо състояние и да подобрим здравето си, въпреки това има различни видове дейности, които можем да осъществим. Сега ще изброя няколко и ползите, които носят за тялото ни. Също и идеалния начин да ги практикувате.

 

 

Разходка

Погледнато от всеки ъгъл, ходенето е добро упражнение, защото е лесно, не изисква никакви скъпи уреди и всеки човек на всяка възраст може да го прави без никакво специално умение или тренировка. Вреди по-малко на ставите и на мускулите от джогинга, макар че така или иначе тонизира сърцето и белите дробове.

Разходете се достатъчно бързо, за да покриете между 5.5 до 6.5 километра в час. Правете големи крачки и си движете ръцете от една страна на друга като се уверите, че не само торса Ви, а и долната част на тялото Ви работят.

Започнете с къси разстояния, особено ако имате наднормено тегло или водите заседнал начин на живот. Сложете си като цел да покривате по-голяма дистанция при всяка разходка, тъй като изследванията са доказали, че хората горят почти същите калории, ако вървят определено разстояние, все едно дали го преминеш за 15 или 30 минути.

Джогинг

Джогингът и бягането представляват проблеми, които не стават при разходката с нараняванията в ставите и сухожилията или болезнените изкълчвания на глезена. Джогингът не е препоръчителен за хората с проблеми с напълняването или свръхтеглото. Но ако Ви харесва, започнете с бързи прекъснати разходки с джогинг, за да увеличите силата си.

Едно скромно бягане от 3 километра дневно ще поддържа тялото Ви в добро състояние и може да се премине за по-малко от половин час. Ще Ви трябват чифт хубави обувки за бягане, тъй като обикновените обувки няма достатъчно подпора и тапицерия. Опитайте се да практикувате джогинг върху трева или мека земя, тъй като цимента влияе много върху ставите. Винаги започвайте с 5 минутни загрявки. Скачането на мини трамплин предлага същите ползи като бягането, но в интимността на дома Ви рисковете от контузии или промените в климата не оказват влияние.

Аеробика или редуктивна гимнастика

Записването в спортен клуб или фитнес за да вземете часове в група е добър начин да се упражнявате в днешния заседнал живот. Започнете с часове за начинаещи, за да избегнете мускулните болки и увеличете присъствието си от 3 до 4 пъти седмично. За да избегнете скуката, изпробвайте няколко часа аеробика с ниско влияние за да постигнете физическо състояние без да подскачате или да бягате, часове по разтягане и тонизиране или също можете да изберете кръгчета.

Следвайте внимателно указанията на инструктора и се опитайте да копирате точно упражненията за да избегнете нараняванията.

Велосипедизъм

Велосипедизмът е една от най-добрите сърдечносъдови дейности и изгаря килокалории и едновременно Ви служи за разходка. Едно добро стационарно колело е добра покупка за много зает човек, но е нужна голяма мотивация, за да я използвате редовно.

Ако имате колело с 3 скорости или по-малко, се опитайте да карате с 10 километра в час на равно. Ако имате колело с 10 скорости не сменяйте прекалено на по-лесната скорост. Тренираните велосипедисти обикновено покриват приблизително 40 километра за 1 час и половина, което означава, че пътуват със скорост от около 25 километра в час. Ако карате нагоре или срещу вятъра натискайте педалите по-бързо или увеличете съпротивлението за упражнения, така ще изгорите повече калории.

Запомнете, че това не са единствените упражнения, които можете да направите, зависи от целите Ви и от възможностите Ви. Важното е да не се предаваме на уседналия живот и да търсим време в живота ни, за да го посветим на здравето и тялото ни.