Упражнения вкъщи, без извинения

За да тренирате, както във фитнеса, така и в уюта на дома си, имате нужда от нещо, което не може да се купи и зависи само от Вас: "мотивация". Това е изключително важна съставка, защото без нея няма да постигнете нищо. Има две стъпки, за да я придобиете:

1) Напишете в бележник причините, поради които искате да започнете да тренирате. Това е чудесна идея, за да са Ви ясни целите, които желаете да постигнете. Например: може да е, защото искате да изгубите тегло, желаете да се тонизирате, искате тялото Ви да бъде по-гъвкаво или друга. Напишете го, за да е ясно. По този начин, всеки ден ще знаете със сигурност защо е важно да отделите време за себе си и без съмнение ще го направите; ще бъде по-трудно да се самосаботирате. Когато целта Ви е неясна, е по-лесно да паднете или да отложите тренировката. 

2) Подгответе елементите, от които ще се нуждаете, за да тренирате. Ето някои идеи:

  • Въже за скачане
  • Тежести
  • Топка за Пилатес
  • Ластици
  • Дюшек или рогозка
  • Музика

Това е достатъчно за начало. След това, ако искате да се сдобиете с повече оборудване и разполагате с достатъчно пространство, за да го разположите, би било страхотно да имате велоаргометър, плоска пейка, лост и др.. Трябва да изберете необходимите уреди съгласно това, което искате да тренирате или според установените цели.

От друга страна винаги има начини да започнете без да трябва да купувате нищо, ако не разполагате с икономическите стредства, които да разпилеете за оборудване. Сред други опции, можете да заместите тежестите с пластмасови бутилки, пълни с пясък или да започнете да тренирате извън дома си като обикаляте няколко пъти, за да загреете тялото на обикновено колело и след това да продължите с остатъка от обичайните си упражнения вкъщи. Ако нямате колело, винаги можете да го замените като излезете да бягате, например, от 20 минути до половин час. 

Както ще разберете, ако става дума за домашна тренировка, няма извинения, всичко е възможно. Има много начини да тренирате: можете да го направите самостоятелно, ако имате някакви познания или също във виртуална компания като например с онлайн часове и/или като наемете треньор по интернет. Дори търсейки ръководства в Youtube, за да имате идея какви упражнения Ви пасват да правите и колко често.