Без повече торбички под очите: Лесни съвети, за да ги преборите

 

Карат ни да блеснем стари и уморени, торбичките под очите заедно с кръговете обикновено разкриват тежка безсънна нощ. Не стига това, ами е трудно да се чувстваме свежи и нащрек когато очите ни се чувстват тежки и паднали, торбичките под очите са пример за напрежение и умора. 

За щастие няколко прости трика могат да сложат край на това притесняващо възпаление под очите ни.

 

 

Домашни решения

Възползвайте се от картофа: Измийте един картоф и изрежете два резена, поставете резените върху затворените си очи и ги запазете така от 15 до 20 минути, отдръпнете ги и ще забележите видима разлика, тъй като торбичките под очите ще са спаднали като намаляват обема си. 

Лек с мляко: Ако очите Ви са изключително подути и това се случва редовно, следният лек може да Ви е полезен. Потопете чифт памукови възглавнички в студено мляко и ги поставете върху клепачите, легнете и си починете от 20 до 30 минути. Това помага за задържането на течности в очите и ще Ви се отразят освежително като се махнат. Правете го ежедневно, за да избегнете появяването им. 

Класическата краставица: Краставиците са фантастичен естествен лек, за да се премахне подуването под очите. Вземи два резена свежа краставица и ги поставете върху затворените си очи, като ги оставите да действат за 20 минути. Естествените противовъзпалителни свойства помагат да се премахнат възпаленията на подутите тъкани около очите. Също можете да купите крем от краставица. 

Чаени торбички: Ако бързате, чаените торбички от лайка са идеални за Вас, намокрете един чифт в студена вода и ги поставете върху затворените си очи за 15 минути. Когато изтече това време, измийте очите си и лицето си със студена вода и подсушете добре кожата си, ще забележите голяма разлика. Също можете да използвате този лек два пъти дневно охлаждайки торбичките, можете да ги прилагате 15 минути сутрин и 15 минути преди лягане. 

Масла, които спомагат: Сипете в един съд студена вода, добавете няколко капки витамин Е и смесете най-доброто, което можете. Потопете чифт възлавнички памук в сместа и ги поставете свежи върху затворените си очи, оставете ги да се избистрят за 20 минути, този лек също помага да се намали подуването около очите. 

С лъжици:  Един прост лек изисква чаша студена вода и четири лъжици, натопете две от лъжиците във водата и ги поставете върху всяко око. Сменяйте лъжиците с другия чифт винаги когато се нагреят, така ще поддържате студа и ще успеете да намалите възпалението. 

Яйчен белтък: Разделете белтъка на едно яйце с четка, сложете малко около очите си, далеч от окото Ви, оставете да се изсуши и да подейства около 20 минути, резултатът ще бъде кожата да се свие и да блести по-малко издута, след това облейте лицето си със студена вода. 

Общи препоръки

Несъмнено една от главните препоръки е да се опитате да си починете добре, тъй като лошото спане благоприятства за появяването на торбичките под очите.

Внимавайте за храненето си, да спазвате лоша диета, бедна на плодове и зеленчуци също може да ни направи по-уязвими на лошо кръвообращение, което може да бъде една от причините за задържането на течности. 

Намаляването на консумацията на сол (включително колбаси, консерви и други солени храни) е препоръчително, тъй като солта благоприятства за задържането на течности.

Хидратирайте тялото си, дори и да изглежда противоречиво, пиенето на достатъчно вода спира задържането на течности до голяма степен. Ако не консумираме достатъчно вода дневно, тялото задържа течностите в себе си.

Обмислете други причини като хормонален дисбаланс, фактори на околната среда или просто генетика, тъй като да се пребори причината може да бъде окончателното решение.