Разходки, отличен начин за изгаряне на мазнини

Ходенето е естествен процес, за който нашето тяло е подготвено още преди да сме направили първата си крачка. Освен това е лесен начин и е достъпен за всички, за да изгорят мазнини и да се отърват от излишните килограми.

Разходки

Ходенето е толкова важно за нашия живот, че много често не си даваме сметка, че също е важен фактор да се поддържаме здрави и много достъпен инструмент за загуба на тегло. Човешкото тяло се е променило и е проектирано за да се върви върху двата си крака.

Експертите казват, че да вървите или да се упражнявате 30 минути дневно Ви наси големи ползи и обещава по-добро качество на живот отколкото сред хората, които са в по-голямата част от времето са заседнали.

Ако започвате, си поставете цел от 10 минути или проста разходка от 5 минути. Ако не свикнете да правите упражнения, не се притеснявайте, важното е да започнете сега. Не си поставяйте невъзможни цели като да започнете с 30 минути, започнете с кратки разходки и седмично се пригответе да увеличавате с две минути докато не свикнете да ходите половин час без почивка.

Доказано е, че ако водите заседнал начин на живот и изберете да правите упражнения това също води до загуба на теглото, ако освен това включите балансирана диета, резултатите ще бъдат несъмнено изненадващи. Освен упражненията, помогнете да се намали артериалното налягане и да се намалят мерките на дрехите.

Да изгорите мазнини

Преди да започнете, с което и да е от физическите упражнения, направете предварителна загрявка, движете всички стави, за да избегнете травми и изстудете леко ритъма си между три и пет минути. Сега ще Ви препоръчаме план за изгаряне на мазнините, който можете да следвате 12 седмици, за да забележите резултатите.

Седмица от 1 до 4: Вървете бавно

Целта на тази разходка е да поддържа постоянен ритъм и умерена интензивност, перфектна е за да поканите приятел, роднина или колега, за да Ви придружи и можете дори да разговаряте докато ходите. Ще трябва да ходите с определен ритъм със скорост все едно трябва да отидете на среща, но без да изпитате недостиг на въздух. Мисията е да ходите 30-40 минути, и е препоръчително е да я правите от 3 до 4 пъти седмично.

Седмици 5-8 и 10 до 12: Вървете по-бързо

Става дума за бърза разходка, направете я за около 25 до 30 минути. Препоръчително е да започнете с четири минути бодра разходка и след това увеличете ритъма за една минута. Повторете тези цикли докато завършите 30-те минути през цялата схема.

Седмици 8-10: Предизвикателна разходка

Изискайте от тялото си. Става дума за разходка, при която трябва да се движите възможно най-бързо за 10 минути и след това се върнете към комфортния си ритъм в началната си точка, не става дума да тичате, тъй като бихме реализирали друга дейност, а да вървите възможно най-бързо.

Правилната поза

Важно е да имате добра поза, както и да избягвате травмите, за да направите по-пълно и ефикасно упражнение. Можете да го постигнете като следвате тези съвети:

1. Концентрирайте погледа си от три до шест метра пред Вас, никога не гледайте надолу.

2. Дръжте раменете си отпуснати назад и надолу, не ги вдигайте.

3. Сгънете ръцете си на 90 градуса, юмруците трябва да са отпуснати.

4. Балансирайте ръцете си напред и назад (като избягвате движенията на една страна), като притискате плешките си и като държите лактите зад себе си.

5. Наклонете торса си леко напред на около пет градуса.

6. Разхождайки се, натиснете върху петата си едновременно, като движите крака си напред натискайки напълно седалищните мускули.

7. Натискайте с пръстите на краката си за да се придвижите напред.

8. Правете бързи и кратки крачки. Това ще Ви позволи да подскочите леко и балансирано и ще Ви помогне да вървите по-бързо.