10 съвета, за да нямате проблеми с ерекцията

10 съвета срещу еректилните проблеми. Решения за грижа за мъжкото сексуално здраве и избягване на проблеми с еректилната дисфункция или импотентност.

Импотентността е често притеснение сред мъжете и доста обобщен проблем в днешно време сред мъжкото население заради нездравословния стил на живот. Професионалният стрес, социалният натиск, лошото хранене или прекалената консумация на алкохол и тютюн са ни довели до увеличение на процента на мъже, които страдат от еректилна дисфункция по цялата планета достигайки дори до 10% от мъжкия пол, в някакъв момент от живота си.

Импотентността обикновено се открива при липса на достатъчна ерекция при пенетрацията или за поддържането по време на сексуалния акт, патология, която може да бъде причина за физически или психологически проблеми, бидейки втората опция най-обобщена. Повечето еректилни проблеми са разстройство, което се появява случайно или временно като може да засегне мъжете от всяка възраст. Заради което вече не е странно, ако младеж на 25 или 30 години представи някой от симптомите й.

Сексуалната дисфункция е лечим проблем благодарение на медицинския напредък и голямото разнообразие от лечения срещу импотентността, което можем да намерим на пазара, но освен това собствената воля е друг ключ за да намерите решение на този проблем.

10 съвета, за избягване на еректилни проблеми

1. Променете навиците си

Става дума за първата крачка, която трябва да предприемете. Макар че се оказва трудно винаги когато се опитвате да се намерите решение на нещо, се иска усилие от Ваша страна. Да нарушите ежедневието помага да се откъснете от проблемите, не се оставяйте и се опитайте да излезете да вечеряте с любимия си по-често или си доставете удоволствие като нощувка в хотел. Ще помогне на личната Ви мотивация и тази на любимия.

 

2. Здравословна диета

Друг ключ за да избегнете проблемите на импотентността би могъл да бъде подобрението на храненето Ви. Заложете на храните ниски на холестерол, фибри и чайовете, които ще Ви помогнат да бъдете по-отпуснат и съсредоточен.

 

 

 

3. Спрете да пушите

Импотентността обикновено има пряка връзка с тютюна. Мъжете пушачи както е доказано страдат от намаляване на количеството произведена семенна течност и намаляване на плодовитостта.

 

 

 

4. Избягвайте алкохола

Излишъкът от консумация на алкохолни напитки, така както и на друг вид субстанции успяват да засегнат отрицателно мъжката сексуална активност дори като я прекъсват напълно в много случаи.

 

 

 

5. Умерени упражнения

Да се разхождате или да бягате между половин и един час дневно, да ходите на фитнес или да правите някакъв фитнес вкъщи може да бъде друго от най-ефективните решения за да възстановите сексуалния ни живот. Ежедневните тренировки ще Ви накарат да се почувствате по-добре, да бъдете по-активни и да свалите тегло.

 

 

6. Медитация и йога

Тази може да бъде една от най-добрите опции, за да възстановите стаболността по време на прекалено много стрес на работа. Един от най-влияещите доказани факти в случаите на проблеми с импотентността.

 

 

 

7. Акупунктура

Според последните изследвания акупунктурата също може да бъде много полезна за да се подобри цялостно нашето здраве.

 

 

 

8. Говорете с любимия си

Комуникацията и доверието са фундаментални винаги когато имате връзка. Разкажете й за тревогите и проблемите си при нужда. Дори я помолете за масаж, за да се отпуснете след работа. Това е начин да започнете сексуална близост спокойно и без натиск.

 

 

9. Женшен и Гинко

Познат като естествената виагра, женшенът е растение с признати благотворни свойства при лечение на сексуалнта дисфункция, благодарение на това че е мощно съдоразширяващо, което подобрява качеството на ерекциите и добавя жизненост. По същия начин Гинко Билобата е растение, произхождащо от Китай с признати ползи за здравето, сред тях за сексуалното здраве.

 

 

10. Внимавайте с лекарствата

На последно място трябва да се вземат определени предпазни мерки с приемането на някои лекарства, които могат да предизвикат загубата на либидо и сексуална мощ, такива като антидепресанти, антихистамини или диуретични продукти.