4 билки, които действат като природни противозачатъчни

Бласкун

Бласкунът е растение от рода на ментата, което се е използвало за контрол на раждаемостта при древните гърци и римляни. Тази билка работи като еменагог за да повреди менструацията и като средство, предизвикващо аборт за започване на самоаборта.

Според лабораторията за изследване на биофизичния оргон, на жените могат да бъдат предписани мента в комбинация с други билки, за да задържат бремеността.

Двете свежи и сухи листа на това растение могат да се използват за контрол на раждаемостта. Чай от бласкун може да помогне да предизвика менструация и аборт.

1. Варят се осем унции изворна или дестилирана вода.

2. Маха се от огъня и се добавя лъжичка суха мента във врящата вода и се оставя да се избистри за 10-15 минути.

3. Изцежда се и се добавя малко мед по желание.

4. Пие се чай веднага след сексуалния акт без предпазвни средства и преди импланцията на оплодената яйцеклетка за максималната ефективност.

Забележка: Бласкунът като природен противозачатъчен метод трябва да се взима внимателно, тъй като може да пречини бъбречно и чернодробно увреждане, увреждане на нервите и поредица други проблеми. Не пийте повече от три чаши чай от бласкун в продължение на шест последователни дни. Не пийте този чай ако менструацията закъснява с повече от 10 дни.

 

Ним

Ним, също наречен индийски люляк е известна билка широко използвана за контрол на раждаемостта при жените и при мъжете. Като метод за контрол на раждаемостта се използват листа от ним, екстракт от листо на ним и масло от ним.

Ним има спермицидно действие. За жените само една инжекция от малко количество масло от ним в маточните рога (точките където матките и фалопиевите тръби се свързват) ще създаде блокове от обратима плодовитост за година без да причини промени в менструалния цикъл или зародишната функция.

Изследователите са открили, че маслото от ним може да намали подвижността на спермата като попречи на способността й да достигне до целта си и да оплоди яйцеклетката. Фактически маслото от ним може да убие сперматозоидите във вагиналната област само за 30 секунди.

За мъжете приемането на таблетки от листа на ним в продължение на един месец създава мъжка анти-плодовитост. Дори ежедневни орални дози от масло от семена от ним под формата на желатинови капсули също могат да бъдат възприети като контрол на раждаемостта. Употребата на ним като начин за контрол на раждаемостта не засяга производството на сперма или либидото.

Заедно с предпазването от забременяване нимът също предоставя защита срещу сексуално и вагинално предаваните болести заради своя антибиотичен, антивирусен и имуностимулиращ ефект.

Ако Вие искате да използвате противозачатъчни билки, уверете се, че употребявате правилната билка и следвайте правилните пропорции. Заедно с тези лекове на базата на анти-плодовитите билки е жизнено важно да се използва прост метод на предпазване като женския или мъжкия кондом за предпазване от бременност.

Както жените така и мъжете искат да имат контрол върху времето, в което да станат родители. Да се вземат решения относно методите за контрол на раждаемостта не е лесно.

Има много начини за контрол на раждаемостта, познати също като противозачатъчни и контрол на раждаемостта за предпазване от бременност.

Някои чести опции са въздържанието, естественото семейно планиране или метода на ритъма, бариерните начини като кондом, хормонални методи като орални противозачатъчни, имплантирани устройства и спешни противозачатъчни като "хапчето за деня след". Тези, които не искат да имат деца могат да изберат решение за постоянна стерилизация.

Не същестува идеален способ за контрол на раждаемостта. Всеки има предимства и недостатъци като някои отначините за контрол на раждемостта са по-ефикасни и успешни от други, с изключение на въздържанието.

Някои билкови решения също могат да се използват за контрол на раждаемостта. Някои билки имат свойството да се смесват с растението, което означава че билките затрудняват оплодената яйцеклетка да се имплантира или да се поддържа контрол му върху маточната стена. Ако яйцеклетката е способна да се имплантира на маточната стена, започва да се пропуква и менструацията ще настъпи както обикновено.

Има четири билки, които са много ефикасни методи за естествен контрол на раждаемостта.

 

Дантела на кралица Ана

Друга билка, която се използва като естествено противозачатъчно е дантелна на кралицата Ана, също позната като див морков. Събраните семена от главата на цветето действат като противозачатъчно. Семената блокират синтезата на прогестерона, прекъсват растението и са по-ефикасни като спешно противозачатъчно.

Някои изследвания върху семената от див морков като противозачатъчни средства са били насърчителни. Екстрактите от семена прекъсват растежа на растението и оплодената яйцеклетка се имплантира много трудно.

Някои хора могат да изпитат леки вторични ефекти като запека за няколко дни при употреба на дантелата на кралица Ана. Също така не е подходящо за хората с минали жлъчни или бъбречни оплаквания.

- Да се приема лъжичка от семената на див морков до осем часа след излагане на спермата и да се продължава веднъж дневно в продължение на седем дни. Да се дъвчат семената за максимална ефикасност.

Дантела на кралица Ана също може да се използва под формата на запарка или чай.

Забележка: Не използвайте дантела на кралицата Ана докато кърмите. Не трябва да се обърква външно тази билка със смъртоносни растения като цикута и водна цикута.

 

Син кохош

Коренът на синия кохош се използва за ефикасен контрол на раждаемостта. Синият кохош съдържа две допълващи се маточни субстанции, една която имитира хормона окситоцин и другата сапонин, наричан каулосапонин. В случай че не използвате защитните средства, пийте чай от син кохош малко след това.

1. Да се добави лъжичка син кохош за литър вряща вода.

2. Оставете да се избистри за пет минути.

3. Насладете се на този чай бавно, не повече от три пъти дневно (или не повече от 300 до 400 мг на ден) до менструалния цикъл.

Забележка: Синият кохош съдържа някои вторични ефекти, така че най-добре е да се използва тази билка под ръководството на билкар.