Яжте тези плодове, ако искате да направите мускули

Някои храни са по-добри от други за хората, които се опитват да увеличат мускулната маса. Тези храни могат да бъдат считани за "супер храни". Един човек, който иска да натрупа килограми, в този случай мускули, трябва да се храни добре и освен това да изяжда достатъчно калории, за да го постигне, въпреки това е необходимо да го направи така, че да не добавя купчина телесна мазнина или да изложи на опасност здравето си. Ето тук влизат в действие следните плодове.

Шейковете са бърз начин да включите здравословни калории в диетата си. Плодът също може да се комбинира с други съставки в шейковете, продукти във фурна или други рецепти, за да се увеличи още повече общото количество калории.

 

Агуакатетата

Агуакатетата могат да се приготвят в гуакамоле и да се насладите на тях като добавка към храната си. Агуакатетата са истински плодове, а не зеленчуци. И те са плодовете с повече калории, приблизително 400 калории за половин агуакате с високо съдържание на мазнини. Също така съдържа около 20 витамина. Агуакатетата могат да се направят в гуакамоле или могат да се добавят към салатите, хамбургерите, а защо не в ананасов шейк?

Банани

Бананът е идеалният плод за комбинация с останалите шейкове. Освен това е лесно да ги включите в диетата си, може да бъде както природен продукт, така и да си приготвите сандвич с фъстъчено масло и банан. Ако ти харесва да печеш, може да се превърне в бананов хляб, бананови мъфини или сладкиш от бананов крем. Един среден банан има около 105 калории.

Орехи

Орехите предлагат различни ползи, включително невероятната си комбинация от мононаситени здравословни мазнини, фитостероли и аминокиселината Л-аргинин. Заради тази комбинация орехите принасят калории и високи нива на азотна киселина, природно вещество в тялото, което помага да се стимулира възстановяването и мускулния растеж. Орехите дори помагат за предпазване от сърдечни болести и рак, тъй като анулират отрицателните ефекти на натрупаните мазнини, които се намират във вредните храни, пълни с мазнини. Ако целта Ви е да натрупате мускули, включете приблизително 20 грама орехи в диетата си.

Портокали

Витаминът C е мощен защитник на нивата в тялото на нитратен оксид. Портокалите съдържат голямо количество от този витамин, което помага да се поддържа нитратния оксид на "биоразположение" за да може да помогне в създаването на мускулна маса. Ефектите на витамин C заедно с добавените орехи към диетата ти ще направи чудеса. Ако ядете портокал от 30 до 45 минути преди тренировка, ще Ви помогне да поддържате нивата си на нитратен оксид там където трябва да бъдат докато тренирате.

Сухи плодове

Макар да съдържа малко захар, най-сухият плод също е доста богат на фибри. Също включва високи количества витамини и минерали, които са необходимо за да се поддържате здрав и да направите мускули. Сухите плодове намаляват количеството телесна мазнина, която се натрупва и са пълни с калории, което означава, че могат да бъдат много полезни, ако искаме да натрупаме мускулна маса. Яжте сандвичи със сухи плодове през целия ден, но пийте също доста вода, за да не се дехидратирате.

Стафидите

Традиционните овесени бисквити със стафиди се използват за натрупване на тегло. Само половин чаша гроздови стафиди съдържа 218 калории. Можете да ги имате на разположение, за да ги ядете през целия ден или можете да ги използвате заедно с други плодове, с нещо млечно или в приготовлението на някой десерт.

Смокините

Могат да се ядат сурови и са много богати на калории плодове, приблизително 3 смокини, могат да ни предложат до 111 калории. Подберете ги, ако целта Ви е да натрупате мускули.