Натрупване на тегло по естествен начин

Усещате ли, че сте с ниско тегло? Краката и ръцете Ви са много тънки? Тялото Ви стои плоско и без пропорции? Тогава не се колебайте да опитате тези съвети, които несъмнено ще Ви допаднат страхотно.

Първото, което трябва да имате предвид преди да започнете режим за натрупване на тегло е, че всяко тяло има различни съставки и метаболизъм. Има тела, които по природа са по-стройни от други, така както има по-силни. Това се дължи главно на скелетната структура на тялото (размерите на костите) и на индекса на телесната маса, който притежава всяко тяло и който може да се промени според диетата и упражненията.

В тази последна точка ще се съсредоточим, тъй като макар че не можем да дадем нови пропорции на костите, ако поддържате постоянна диета и режим на упражненията, тялото Ви ще успее да изглежда много по-секси и хармонично.

Първото: диетата

Диетата без съмнение е ключовата точка, за натрупване на тегло. Но не става дума да ядете само заради самото ядене, тъй като ако ядете просто ей така, може токсините да се натрупат в стомаха, което няма да е никак приятно, нито здравословно. Освен това трябва да имате предвид, че ако червата Ви не са много чисти или изчистени, храните, които ядете няма да се абсорбират добре и макар и да ядете много единственото, което ще направите ще бъде да натрупате токсини в тялото си и да Ви се подуе стомаха, освен че тъканите Ви ще станат отпуснати.

Дори да изглежда противоречиво, трябва да започнете с очистителна диета, така че да помогнете на червата си да премахнат излишното и да ги поставите в най-добрите условия, за да абсорбират хранителните вещества. Препоръчвам Ви един ден да консумирате само грозде или папая (изберете само един плод) и да ядете през целия ден, заедно с два литра дозирана вода. Плодът ще бъде единствената Ви храна през този ден на изчистване, затова можете да ядете всичко, което искате. Преди да започнете диетата за прочистване, приемете на гладно лъжица зехтин екстра върджин. След това започнете с плодове и вода. Ако почувствате някакъв симптом по време на диетата като болка в стомаха, диария, запек и т.н. Не се притеснявайте, плодовете изчистват тялото Ви.

Като приключите деня на изчистване тогава започнете с диетата за да натрупате тегло. Важно е да започнете деня приемайки чаша хладка чиста вода със сок от половин изцеден лимон. Изчакайте 10 минути и тогава яжте!

Хранене през деня и диета

Трябва да се храните по няколко пъти дневно с по-малко храна. Препоръчват се пет хранения дневно с някои леки закуски. Ето пример за диета и храните, които трябва да включите.

Закуска: Зърнени храни с растително мляко, било то от бадеми, соя, орехи и т.н. Добавете лъжичка чиа или натрошени бадеми. В този момент е добре да вземете бирена мая около три хапчета преди хранене ще бъдат достатъчни. Също можете да ядете тостерен хляб, омлет или яйчена торта, питки със сирене и т.н. Единственото правило е да не ядете плодове по това време. Плодовете трябва да ги ядете самостоятелно два часа след хранене. 

Обяд: вегетариански сандвич или пълнозърнеста вегетарианска пица с прясно сирене.

Ястия: супи или растителни бульони или крокети от риба тон или от зеленчук или ориз или пълнозърнести макаронени изделия и т.н. Правилото когато се храните е да ядете готвено ястие със салата от различни свежи зеленчуци.

Между храненията: едно ястие с плодове по избор с някакво зърнена храна.

Вечеря: риба със салата, пълнозърнести фидета, рибена супа и т.н. Вземете три хапчета бирена мая (или прегледайте пакета с предложената доза).

Преди сън: растително мляко с пълнозърнест хляб, тако или вегетариански сандвич, сладкиши и т.н.

Храни и добавки, които трябва да включите в храните си:

  • Бирена мая
  • Чиа
  • Бадеми, орехи, фъстъци и т.н. (идеални между храните особено зърнените блокчета)
  • Ленено семе
  • Пълнозърнести хлебни изделия (минимум 3 или 4 броя дневно)
  • Достатъчно чиста вода (2 литра дневно)
  • Олиа и растителни млека
  • Агуакате, соя и производни, амарант и т.н.

Режим за натрупване на тегло

Предишната диета трябва да се комбинира със серия от упражнения за стимулиране на мускулите да "ядете повече". Препоръчва се режим с тежести, адекватна за нуждите на всеки човек. Упражненията за ръце и крака ще помогнат несъмнено да се придадат по-секси пропорции на крайниците.

За да напълнеят краката и да им придадеш линии

Качването и слизането е едно от най-добрите упражнения за краката. Можете да започнете, като качвате 20 или 30 стъпала, правите серии по 3 и след това се опитайте да ги качите 2 по 2, така че да придадете сила на мускулите. Клековете и танцът също ще помогнат.

За да увеличите гърдите (при жените)

Освен диетата и обикновените тренировки, практикувайте специални упражнения за гърди, за да им придадете по-твърда форма. Гърдите са затлъстяла тъкан, която трудно може да се увеличи стига да не тонизира мускулите на периферията.

Увеличаване на седалищните мускули

Клековете и качването на стълби са от голяма помощ. Но също така практикувайте гръбначни упражнения и вдигане на дъмбели с краката. Има специални упражнения за седалищните мускули, които освен да им придадат добро очертание, ще им помогнат да увеличат обема. Много добро упражнение за увеличаване на седалищните мускули е да седнете и да ги притискате седнали.

Други съвети:

  • Избягвайте напрегнатостта или прекаленото притеснение, тъй като това харчи повече калории. Опитайте се да се отпуснете и да си починете по подходящ начин.
  • Започнете диетата и режима, защото ти харесват, а не за да те приемат или да те обичат останалите. Важно е да се научите да се обичате и да обичате тялото си, като не го отхвърляте или го критикувате.