6 трика за избягване на сутрешния сън

Забравете за сутрешния сън с тези прости трикове

Най-ефективният начин за да не Ви се спи е да спите около 8 часа - препоръчаните от специалистите. Но ако не можете да спите толкова време и умората Ви уврежда при ставане, ще Ви покажем 6 трика, за да започнете деня енергично.

1. Измийте си лицето. Винаги със студена вода, така ще задействате кръвообръщението и ще тонизирате кожата и мускулите едновременно. Един сутрешен душ също е идеална опция за да се събудите, макар че ако сте от тези, които предпочитат да го правят през нощта, да си измиете лицето ще бъде повече от достатъчно.

2. Пийте вода веднага след събуждане. Първата напитка, която приемете като се събудите трябва да бъде вода. Придава много енергия и премахва чувството на сънливост. Освен това има много повече предимства: предпазва жизнените Ви органи и спомага да се изхвърли излишното от тялото. Добавете няколко капчици лимон в чашата и освен че ще придаде изискан вкус, ще допринесе с много повече ползи.

3. Изпийте чаша кафе. Кофеинът стимулира нервната система, увеличава способността за концентрация и състоянието на тревога. Ако е вярно, че малките дози са от голяма полза, прекаленото приемане може да доведе до здравословни проблеми: тахикардия, тревожност, задушаване, безсъние, хиперактивност...

4. Хапвайте ябълка. Макар че са много тези които сравняват нейните ефекти с тези на кофеина не е така. Въпреки това не означава, че не е ефективна. Богата е на вода и въглехидрати особено на фруктоза и вкарва глюкоза в клетките. Консумацията на ябълка помага да се избегне чувството на глад и липсата на енергия в тези часове на сутринта.

5. Движете се. Най-доброто, което можете да направите, за да не заспите като се събудите е да не спирате да се движите. Вървете бързо или се занимавайте с някакъв спорт по това време, ще активирате веднага тялото си. Доказано е, че редовното спортуване спомага да се подобри качеството на съня, затова си направете разписание и се движете. Усещането за отпускане, с което се сдобивате благодарение на ендорфините ще продължи през остатъка от деня.

6. Говорете с хора, които мислят различно от Вас. Не искаме да започвате с лошо настроение сутрин, само че като мислите по различен начин ще възбудите мозъчната си функция да се аргументирате и така да премахнете съня. Любопитно, но ефективно.