10 съвета за избягване на бръчките

 

 

Бръчките са изразителни линии, които се появяват редовно с възрастта, оценяват се като сгъвки на кожата, които обикновено се свързват със старостта. Въпреки това тези изразивтелни линии могат да изчезнат или да се предотвратят до известна степен, ако следвате следните препоръки:

 

 

1. Продукти против бръчки

Когато използвате продукт, за да изтъните или да се предпазите от бръчките, се уверете, че е качествен, онези които имат колаген, серуми, термални води, охлювна слуз, могат да са Ви полезни винаги когато разчитате на активните принципи, които споменават. Използвайте професионални лечения на доверени лаборатории, винаги когато можете с отлични продукти за да поддържате кожата си мека и гладка.

2. Пазете се от слънцето 

UV радиацията може да бъде вредна за кожата, прекаленото излагане на слънце може да ускори процеса на стареене чрез свободните радикали, затова е препоръчително да използвате слънчева защита винаги когато ще излизате. Кремовете със слънчев филтър за лицето Ви са идеални и когато е необходимо, се опитайте да използвате слънчеви очила или козирка, за да се предпазите от ефектите им.

3. Избягвайте пушенето

Ако сърцето и белите ни дробове са засегнати от този лош навик, кожата ни също ще страда от вредните ефекти на цигарата. Множество изследвания са доказали, че кожата на пушачите е склонна да се сбръчква по-бързо и също има по-голяма вероятност да се развие рак на кожата.

4. Не спазвайте бързи диети

Внезапните промени в теглото, свързани с бързите диети подлагат кожата на процес на изглаждане, за нещастие докато остаряваме кожата ни губи еластичността си и тонизироването си и може да стане отпусната с тези промени в теглото, затова е препоръчително да намалявате теглото постепенно, заради което възможно най-доброто да е да използвате хранителни добавки.

5. Поддържайте се хидратирана 

Водата е жизненоважна, за да ни поддържа добре хидратирани, заради което е препоръчително да приемате между 6 и 8 чаши вода дневно. Освен това може да Ви помогне да премахнете токсините, което също ще се отрази на по-чиста и красива кожа. Ако кожата Ви се дехидратира, ще потъмнее, затова е важно да се пият достатъчно течности.

6. Поддържайте балансирана диета

Кожата, както и здравето ни като цяло е отражение на храненето ни, следователно е препоръчително да включите храни от всички групи в диетата си и да ги консумирате в подходящи порции, плодовете и зеленчуците освен това са богати на витамини и минерали, които подхранват кожата и организма ни. Изберете пълнозърнести храни и избягвайте купешки и богати на захар. 

7. Използвайте лещи, ако е необходимо

Очилата с диоптър са крайно необходими, ако се нуждаете от тях, напротив, като напрягате очите си, за да виждате също можете да предизвикате появата на ранни бръчици около очите. Кожата около очите е много крехка и чувствителна и тук започват да се появяват първите линии на изразяване като следствие от повторните мускулни контракции.

8. Избягвайте стреса

Заради стреса можем да правим постоянно физиономии като да затягаме челюстта, да сбърчим чело, да се мръщим, да сбръчкваме носа, между другите жестикулации, които в дългосрочен план могат да допринесат до появата на бръчки. Важно е да разчитате на някакво средство, което да Ви помогне да преодолявате стреса от днес за утре. Опитайте се съзнателно да отпускате лицевите си мускули.

9. Спете по гръб 

Когато спите избягвайте да го правите по корем, тъй като с течение на времето травмата може да допринесе до появата на бръчки и промени в лицето Ви, които могат да се избегнат, просто като свикнете да спите по гръб.

10. Използвайте доброкачествени козметични продукти 

Макар че се оказват малко по-скъпи, качеството е много важно когато става дума за продукт, който използвате върху кожата си, опитайте се да използвате добър грим и аксесоари, тъй като те обикновено се оказват по-малко агресивни с кожата, ако имате съмнение за това какъв вид марка или грим е по-добър за Вас, прибегнете към дерматолог.