Твърди гърди с концентрирани упражнения

Всички жени желаем да имаме твърди гърди завинаги. Обаче времето, бременността, кърменето и липсата на тренировки карат гравитацията често да печели битката.

Ако това е Вашият случай и мислите, че вече не съществува друго решение освен да се подложите на операция, то това не е така. От Лекове Ви даваме друга алтернатива, която е практикуване за концентрирани упражнения, макар че за да видите резултатите, трябва да сте търпеливи и силно волеви, за да не ги изоставяте.

Добрата новина е, че този режим няма да Ви отнеме много време и са Ви нужни само чифт гири или дъмбели от максимум два килограма. Ако нямате, можете да използвате чанта с ориз, консерви или бурканчета с мляко, по едно за всяка ръка.

Внимавайте и практикувайте

Първото упражнение, което ще Ви помогне да си възвърнете твърдия и изпълнен бюст е да правите лицеви упори или плоншове. Трябва да сгъвате ръцете като държите колената на пода. Затова трябва да подпрете ръцете си на пода като ги разделите на линията на раменете Ви или малко повече и дръжте колената си заедно на пода. Спускайте се, като сгъвате ръцете докато почти стигнете до долу, докато погалят пода и след това се вдигнете, за да се върнете на начална позиция.

Трябва да направите от четири до десет повторения през първата седмица, от единадесет до четиридесет през втората и третата седмица и след това от четвъртата, направете от петнадесет до двадесет повторения.

Второ упражнение, което ще Ви помогне да постигнете целта си е следното:

Опънете се на пода и сгънете колената си като разделите краката мъничко, за да не губите стабилност и да не се люлеете настрани. Опънете ръцете си върху главата с по една гира във всяка ръка и разделете ръцете бавно докато почти докоснете пода с гирите. Направете го бавно така че да почувствате натиска в гърдите си. След това отново съединете ръцете върху главата си.

Направете от десет до петнадесет повторения през първата седмица, от 16 до 20 през втората и третата и между 21 и 25 повторения през четвъртата.

За да направите третото упражнение, опънете се на пода със сгънати колене и и съединени ръце зад врата с разделени лакти. След това сгънете стомаха, сякаш правите коремни преси, но като движите всеки лакът към срещуположното коляно, без да го докосвате. Отново го смъкнете и сменете с другия лакът и другото коляно.

Направете от десет до петнадесет пъти през първата седмица, от 16 до 20 през втората и третата и от 21 до 25 повторения през четвъртата.

За другото упражнение трябва да хванете две тежести от половин килограм във всяка ръка. Можете да го направите също с бутилки, пълни с вода, с пясък или зеленчуци като лещата или ориза. Ако искате да ги направите малко по-тежки.

След това на крак в стабилна поза или с леко разтворени крака, разтворете ръцете на кръст и ги затворете с лактите като поднесете двете тежести заедно към гърдите. Веднъж щом тежестите Ви докоснат, отворете отново ръцете на кръст.

Повторения: Направете две серии от 10 повторения.

Друг начин е да опънете ръцете към челото и да съедините дланите на ръцете, като ги притиснете една срещу друга силно. Стойте така около 30 секунди.

Правете повторения 20 пъти.

Много късмет и не изоставяйте упражненията. Често ленивостта и липсата на желание са нашите най-големи врагове, за да не се подобрим.