10 билки и подправки за атака и защита от рак

Природни лекове за намаляване на туморите, за премахване на раковите клетки и намаляване на риска от рак

Една от най-честите и смъртоносни болести, от които страдат хората днес е рака. Въпреки смъртоносния му характер в много случаи може да се лекува с подходящи лекарства и лечения.

Освен скъпите лечения, които лекуват болестта, съществуват някои билки и подправки, които да Ви помогнат да преборите рака с по-голяма вероятност за успех и/или дори да се предпазите от него.

За да се предпазите от рак е важно да водите здравословен начин на живот. Следователно трябва да спите добре, да правите често упражнения и да спазвате умерена диета. Към тази умерена диета, която ще приемете, можете да добавите билките, които следва да изброим, за да осигурим правилното предпазване от тази болест.

1. Чесън

Чесънът често присъства в кухнята ни

Направени проучвания показаха, че редовната консумация на чесън помага за предпазването от рак (особено на стомаха). Превентивният му характер има общо с органичните съединения от сяра, които съдържа във вътрешността си.

2. Червен пипер

Повечето хора познават червения пипер заради пикантния му вкус. Освен това е изключително силен антиоксидант. Направените проучвания са доказали, че червеният пипер е токсичен за канцерогенните клетки. Следователно с редовната консумация на червен пипер можете да преборите образуването на рак в организма.

3. Магарешки бодил

Магарешкият бодил е иделно растение за подобряване на здравето на черния ни дроб и за предпазване от рак.

Както магарешкия бодил, така и семената на самото растение могат да се използват, за да се премахнат токсините, които биха могли да навредят на черния дроб и/или да предизвикат образуването на тумори, като така предпазват активното развитие на рака.

4. Куркума

Куркумата има прекалено много здравословни свойства, за да се пренебрегва. Като се приема малка лъжичка куркума дневно, ще започнете да се чувствате по-добре с Вашето общо здраве за много малко време. Измежду многото свойства, които има куркумата, можем да наблегнем, че е противовъзпалителна, стимулира имунната система, подобрява здравето на черния дроб и бори образуването на тумори.

Когато човек заболее от рак, това може да бъде съсипващо

Включени са множество скъпи лекарства, много посещения на лекар, много вторични ефекти на всички антиканцерогенни лекарства, които поглъщаме... За щастие съществуват билки и подправки навън, които не само помагат да се атакува рака, но също спомагат да се намалят тревожните вторични ефекти на лечението.

5. Сангвинария

Сангвинарията се използва за да се приготви лекарство наречено "Black Salve", което се използва за лечение на рак.

Сангвинарията е ефективна за намаляването размера на туморите и можете да я приемате отделно по естествен начин (не е необходимо да я приемате под формата на лекарство).

6. Лайка

Лайката е ароматно растение. Използвала се е в извършено от университетът в Ню Йорк проучване, за наблюдение на нейните предпазни и облекчаващи свойства.

Проучвания са доказали, че лайката е идеална за премахване на левкемийните клетки (дори с по-голяма ефективност от лечението посочено за актуалното лечение).

7. Житняк

Като се консумира малка чаша житняк дневно ще увеличите драматично общото си здраве. Особено полезно е за онези хора, които страдат от вторичените ефекти от лечението на рака.

Житнякът помага да се изчисти кръвта, да се увеличат нивата на кислород и да се възстанови организма за да се продължи битката с рака.

8. Бодлив залист (ruscus aculeatus)

Бодливият залист съдържа активна съставка наречена "рускогенин". Тази активна съставка намалява размера на туморите и увеличава броя на клетките, които преборват рака.

9. Овчи киселец

Овчият киселец помага тъканите в организма ни да се възстановят и да се върнат в състоянието в което са се намирали преди заболяването от рак и да се започне да се страда от вторичните ефекти на лечението. Някои предполагат, че овчия киселец може да се използва, за да се премахнат раковите клетки и да се предотврати повторното им развитие.

10. Астрагален корен

Тази билка се отглежда в Китай и помага да се пребори рака на различни нива. За да започне да се стимулира имунната система. Стимулирането на имунната система й помага да се идентифицират канцерогенните клетки по-лесно, за да могат да се премахнат по-лесно и по-ефективно.

Направено проучване показа, че раковоболните пациенти, които са приемали тази билка са оцелявали двойно повече време отколкото пациентите от рак, които не са я приемали.