Четири билки, които действат като природни противозачатъчни

Ако Вие сте този, който ще използва противозачатъчните билки, то се уверете, че използвате точната билка и следвайте правилните пропорции. Заедно с тези лекове на базата на анти-родилните билки, е жизнено важно да се използва метод за бариера като женския или мъжкия кондом, за да се предпазите от бременност.

Както жените, така и мъжете искат да имат контрол когато се станат родители. Да се вземат решения относно методите за контрол на раждаемостта не е лесно.

Има много методи за контрол на раждаемостта, също познати като противозачатъчни и контрол на раждаемостта за предпазване от забременяване.

Някои чести опции са въздържанието, естественото семейно планиране или метода на ритъма, методите за бариера като кондома, хормонални методи като оралните противозачатъчни, имплантирани устройства и спешни противозачатъчни като "хапчето за след това". Тези, които не искат да имат деца могат да изберат решението за постоянна стерилизация.

Не съществува най-добър начин за контрол на раждаемостта. Всеки има предимства и недостатъци така както методите за най-ефикасен контрол на раждаемостта, с изключение на въздържанието.

Някои билки също могат да се използват за контрол на раждаемостта. Някои билки имат способността да се вмесят с растението, което означава, че билките карат да е трудно оплодена яйцеклетка да се имплантира или да се поддържа контрола й върху маточната стена. Ако яйцеклетката е способна да се имплантира на маточната тръба, започва да се пропуква и менструацията ще се настъпи както обикновено.

Има четири билки, които са много ефикасни природни методи за контрол на раждаемостта.

Блатна мента

Блатната мента е растение от вида на ментата, което се е използвало за контрол на раждаемостта от древните гърци и римляни. Тази билка работи като еменагог за да предизвика менструация и като средство за аборт за да започне авто-аборта.

Според лабораторията за изследване на биофизичен оргон на жените може да бъде предписана мента в комбинация с други билки за да се задържи бремеността.

И двете свежи и сухи листа на това растение могат да се използват за контрол на раждаемостта. Чай от блатна мента може да помогне да се предизвика менструация и аборт.

1. Да се варят осем унции изворна или дестилирана вода.

2. Да се вземе от огъня и да се добави лъжичка суха мента във вряща вода и да се остави да се избистри между 10 и 15 минути.

3. Да се отцеди и да се добави малко мед по желание.

4. Да се пие чай веднага след сексуална връзка без предпазване и преди имплантация на оплодената яйцеклетка може настъпи за максимален ефект.

Забележка: Блатната мента като природно противозачатъчно средство трябва да се взима внимателно, тъй като може да причини чернодробно и бъбречно увреждане, увреждане на нервите и поредица от други проблеми. Не пийте повече от три чаши чай от блатна мента за срок от шест дни. Не пийте този чай ако менструалният цикъл закъснява с повече от 10 дни.

 

Лагерстремия

Лагерстремията, също наричана индийски люляк е известна билка, широко използвана за контрол на раждаемостта при жените и мъжете. Като метод за контрол на раждаемостта, листата на лагерстремията, се използват екстракт от лист на лагерстремия и олио от лагерстремия.

Лагерстремията има спермицидно действие. За жените само една инжекция на малко количество олио от лагерстремия в маточните рога (точките, където матката и фалопиевите тръби се свързват) ще създаде обратима раждаемост от блокове за година без да създаде промени в менструалния цикъл или функцията на яйцеклетката. Изследователите са открили, че олиото от лагерстремия може да намали подвижността на спермата, като пречи на способността й да достигне целта си и да оплоди яйцеклетката. Фактически олиото от астраган може да убие сперматозоидите във вагиналната област само за 30 секунди.

За мъжете поглъщането на таблетки от листа на лагерстремия за един месец създава обратимо мъжка анти раждаемост. Дори дневни орални дози от семка на лагерстремия под формата на желатинови капусли също могат да бъдат взети като контрол на раждаемостта. Употребата на лагерстремия като метод за контрол на раждаемостта не засяга производството на сперма или либидото.

Заедно с предпазването от забременяване, лагерстремията също предоставя защита срещу болестите, предавани по сексуален и вагинален път, тъй като е антибиотично, антивирусно и имуностимулиращо средство.

 

Морков

Друга билка, която се използва като природно противозачатъчно е моркова също познат като див морков. Главно събраните семена от главата на цветето работи като противозачатъчна билка. Семената блокират синтеза на прогестерона, прекъсването на растението и са по-ефикасни като противозачатъчни за спешни случаи.

Няколко изследвания за семената на див морков като противозачатъчни методи са били окуражаващи. Екстрактите от семена прекъсват процеса на растението и една оплодена яйцеклетка се имплантира много трудно.

Някои хора могат да изпитат леки вторични ефекти като запека през няколкото дни, в които се използва моркова. Също така може да не е адекватен за онези с медицинско минало на жлъчни или бъбречни камъни.

  • Вземете лъжичка от семена от див морков за осем часа при излагане на спермата и да продължите веднъж дневно за седем дни. Дъвчете семената за максимална ефикасност.
  • Морковът също може да се използва като запарка или чай.

Забележка: Не използвайте морков по време на кърмене. Не трябва да се обърква външно тази билка със смъртоносни растения като цикута и водна цикута.

 

Син кохош

Коренът на синия кохош се използва за ефикасно природно средство за контрол на раждаемостта. Синият кохош съдържа две вещества за маточни контракции, едно, което имитира хормона окситоцин и другото сапонин наречен каулосапонин. В случай, че Вие използвате предспазни средства, пийте чай направен от син кохош малко след това.

1. Добавете лъжичка син кохош на литър вряща вода.

2. Оставете да се избистри за пет минути.

3. Насладете се на чая бавно, не повече от три пъти дневно (или не повече от 300 до 400 мг дневно) до менструалния цикъл.

Забележка: Синият кохош има някои вторични ефекти, така че е по-добре да се изполва тази билка под ръководството на билкар.